Surinaams kip masala

Surinaams kip masala
25 minuten 2 personen Categorie:Gevogelte Gerecht type:Meerpans Per portie:niet bekend
Ingrediënten
  • 200 gr rijst
  • 2 el arachideolie
  • 250 gr kip(dij)filet in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2-3 tl masala, garam masala of kerriepoeder
  • 200 gr sperziebonen of kouseband in stukjes
  • 1 tomaat
  • 1 el bladselderie of platte perterselie
Bereiding

1. Kook de sperziebonen ca 10 minuten. Kook de rijst. Verhit de olie en bak de kipfilet ongeveer 8-10 minuten. Voeg de ui en paprika toe en bak tot de ui glazig ziet. Schep de knoflook en de masala erdoor en bak nog 1-2 minuten.
2. Voeg 125 ml heet water, de sperziebonen en de tomaat toe en laat nog 8-10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de kip masala. Bestrooi met peterselie of bladselderij.

Terug naar lijst Download als PDF