Pastasalade met pulled chicken
- 300 g scharrelkipfilets
- 300 g volkoren penne rigate
- 2 courgettes
- 1 el milde olijfolie
- 340 g mais in blik
- 3 bosuitjes
- 2 eetrijpe avocado's
- 1 limoen
- 1 teen knoflook
- 75 ml milde yoghurt
- 2 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
1. Breng een pan water aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer 15 min. of tot de kip gaar is. Neem uit het water en laat iets afkoelen.
2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Spoel onder koud stromend water en doe in een grote kom.
3. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
4. Doe ondertussen de mais in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes en de koriander fijn.
5. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
6. Doe de helft van de avocado met de knoflook, yoghurt, de helft van de koriander, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en het sap tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Snijd de rest van de avocado in blokjes.