Pompoensoep met kerrie

Pompoensoep met kerrie
40 minuten 4 personen Categorie:Soep Gerecht type:Soep Per portie:nnb
Ingrediënten
  • 1 kilo pompoen in stukjes gesneden zonder schil
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ¼ liter kippenbouillon eventueel kan groenten bouillon ook
  • 1 ½ dl kookroom
  • 1 appel of 1 winterpeen
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Bereiding

1. Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de uien
Doe een scheutje olijfolie in de pan en zet op het vuur
2. Bak de knoflook en de gesnipperde uien licht aan en vervolgens de kerriepoeder en zet het vuur laag
Voeg nu de pompoen en de kippenbouillon toe en breng aan de kook
3. Laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht is
4. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe (hou een beetje room achter om te garneren)
Breng de soep verder op smaak met zout en peper
Giet de soep in een soepkom en garneer met verse peterselie en een scheutje room

Terug naar lijst Download als PDF