Lasagne alla Rosa

Lasagne alla Rosa
60 minuten 4 personen Categorie:Gehakt Gerecht type:Ovenschotel Per portie:nnb
Ingrediënten
  • 400 g verse worst of sausijsjes
  • 400 g rundergehakt
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel (gedroogde) basilicum
  • zout
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 groot blik of 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1,4 dl rode wijn
  • 300 gr verse lasagne
  • 2 eieren
  • 400 gr huttenkäse
  • 80 g geraspte grano perdano
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 zakje mozzarellakaas
Bereiding

1. Maak het pastadeeg volgens de gebruiksaanwijzing (per 100 g pastameel 1 ei en een el olijfolie) en laat dit minimaal een half uur liggen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwarm een hapjespan en braad daarin het vulsel van de sausijzen. Schep iets van het vet af, voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg de knoflook, de basilicum, de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de wijn toe. Maak op smaak met zout en peper ( of bouillonblokje) en laat dit minimaal een half uur pruttelen.
3. Klop de eieren los en voeg de huttenkäse, de grano pardano, peterselie en zout en peper aan toe. Laat ondertussen de mozzerella kaas uitlekken en snijd deze in dunne plakken.
4. Vet een ovenschaal in ( of 4 kleinere schaaltjes) en leg een laag lasagna op de bodem. Verdeel hierover 1/3 van het kwarkmengsel, 1/3 van mozzerella en 1/3 van het gehakt mengsel. Herhaal dit nog twee keer. Strooi als laatste nog eventueel wat kaas over het gehaktmengsel.
5. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat het gerecht goudbruin gekleurd is.

Terug naar lijst Download als PDF