Vegetarische canneloni met tomatensaus

Geen afbeelding beschikbaar
50 minuten 4 personen Categorie:Vegetarisch Gerecht type:Ovenschotel Per portie:nnb
Ingrediënten
  • 150 g spinazie
  • 1 zoete paprika
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 250 gr huttenkase
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 tl oregano
  • 40 g Parmenzaanse kaas, geraspt
  • 250 g canneloni
  • 1 doosje gezeefde tomaten ( 500 ml)
  • 1 el suiker
  • handvol verse basilicum
  • zout, peper, olie
Bereiding

1. Laat de spinazie ruim van dte voren ontdooien en druk in een zeef het vocht eruit. De ui en 2 tenen knoflook snipperen. Ovenschaal invetten en de oven voorverwarmen op 200 gr ( hete lucht )
2. Laat in een koekenpan met wat boter de uien en knoflook even zachtjes bakken
3. Doe in een kom: de uitgelekte spinazie, de oregano, de tewee losgeklopte eieren, de huttenkase, de Parmenzaanse kaas, de aangebakken uien en knoflook , zout en peper naar smaak. Alles goed door elkaar mengen en evt. met een spuitzak ( kan ook met een theelepeltje) in de canneloni spuiten/scheppen.
4. Voor de saus: in een pan de gezeefde tomaten zachtjes verwarmen en ondertussen toevoegen: suiker, 1 teen knoflook geperst, basilicum en zout en peper naar smaak. Dit ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken
5. De gevulde canneloni in een ingevette ovenschaal leggen en daarover de warme tomatensaus schenken. De schotel 30 minuten in de voorverwarme oven laten bakken. Het tweede kwartier eventueel afdekken met aluminiumfolie tegen het uitdrogen van de tomatensaus

Terug naar lijst Download als PDF