Kip in het pannetje
- 400 g aardappelschijfjes
- 2 el olijfolie
- paprikapoeder
- 100 g ontbijtspek
- 400 kipfilet in blokjes
- 1 ui
- 500 g worteltjes
- 2 gele paprika's
- 5 el mayonaise
- 1 tl citroensap
- 1 bosje dille
- 1 bosje bieslook
- 1 el peterselie
1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Schep de aardappelschijfjs op een bakplaat om met een beetje olie, grof zeezout, paprikapoeder en peper. Schuif hoog in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten. Halverwege keren. Snipper de uien en snij de paprika's in gelijke stukken. Schrap de worteltjes en snijd ze in stukken.
2. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek een paar minuten op laag stand. Voeg de kip toe en bak om en om bruin. Schep alles uit de pan en houd apart
3. Roer de aanbaksels los en voeg de paprika, uien en worteltjes toe. Roerbak 4-5 minuten op lage stand. Schep de kip en het ontbijtspek weer bij de groentenen laat nog een paar minuten garen op lage stand.
4. Meng de mayonaise met het citroen sap en de fijngesneden kruiden.
5. Serveer het kippannetje met de aardappelschijfjes en de mayonaise