Quiche met prei en geitenkaas

Quiche met prei en geitenkaas
45 minuten 4 personen Categorie:Vegetarisch Gerecht type:Quiche Per portie:nnb
Ingrediënten
  • 230 g bladerdeeg of quichedeeg uit de koeling
  • 2 flinke preien
  • 100 g zachte verse geitenkaas
  • 3 eieren
  • bekertje creme fraîche
  • bosje bieslook
  • 50 geraspte kaas ( goudse, gruyère of cheddar)
Bereiding

1. Verwarmen de oven voor op 200 graden hete lucht. Leeg het deeg in de vorm, prik een aantal gaten met een vorm in de bodem en bak ca 10 minuten. Verlaag hierna de oven temperatuur naar 175 graden.
2. Snij de prei in ringen en smoor deze ongeveer 5 minuten in een koekepan. Laat eventjes afkoelen
3. Klop de eieren los met de creme fraîche en de fijngeknipte bieslook. Maak op smaak met zout en peper
4. Snij de geitenkaas in bokjes.
5. Verdeel de prei over de bodem van de voorgebakken quiche, daaroverheen de blokjes geitenkaas en tenslotte het ei-mengsel. Stooi daaroverheen de kaas.
6. Bak nog 30-35 minuten op 175 graden

Terug naar lijst Download als PDF