Makreel in sambal-ketjapsaus

Geen afbeelding beschikbaar
20 minuten 2 personen Categorie:Vis Gerecht type:Meerpans Per portie:780 kcal, vet 29g (waarvan verzadigs 5g), koolhydraten 81g, eiwit 22g, verzels 4g, zout 2,3g
Ingrediënten
  • 200g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 bosje lente-/bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl sambal oelek of sambal badjak
  • 2el ketjap manis
  • 1/2 limoen
  • 2 gestoomde makreelfilets
  • 1 pot atjar tjampoer
  • kroepoek
  • 250 gr sperciebonen
Bereiding

1. Snij de lente-/bosuitjes in ringen. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Maak de sperciebonen schoon en kook deze in 15 minuten gaar.
2. Verhit de olie en fruit hierin de lente-/bosuiuitjes en de knoflook circa 2 minuten.
3. Voeg de sambal, ketjap en sap van een 1/2 limoen toe en bak nog 2 minuten op laag vuur.
4. Leg de makreelfilet in de saus en wentel een paar keer om. Leg een deksel op de pan en laat 5-8 minuten stoven tot de makreel dor en door warm is.
5. Server met de rijst, bonen, atjar en kroepoek

Terug naar lijst Download als PDF