Makreel in sambal-ketjapsaus
Ingrediënten
- 200g witte rijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 bosje lente-/bosui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl sambal oelek of sambal badjak
- 2el ketjap manis
- 1/2 limoen
- 2 gestoomde makreelfilets
- 1 pot atjar tjampoer
- kroepoek
- 250 gr sperciebonen
Bereiding
1. Snij de lente-/bosuitjes in ringen. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Maak de sperciebonen schoon en kook deze in 15 minuten gaar.
2. Verhit de olie en fruit hierin de lente-/bosuiuitjes en de knoflook circa 2 minuten.
3. Voeg de sambal, ketjap en sap van een 1/2 limoen toe en bak nog 2 minuten op laag vuur.
4. Leg de makreelfilet in de saus en wentel een paar keer om. Leg een deksel op de pan en laat 5-8 minuten stoven tot de makreel dor en door warm is.
5. Server met de rijst, bonen, atjar en kroepoek