Tortellini-ovenschotel met romige tomatensaus en kaas

Tortellini-ovenschotel met romige tomatensaus en kaas
20 minuten 4 personen Categorie:Pasta Gerecht type:Ovenschotel Per portie:768 Kcal,vet 30g, warvan verzadigd 15,5g koolhydraten 71,2g, vezels 7,8g, eiwit 40,g, zout 2,6g
Ingrediënten
  • 500 g tortellini met ham of kaas
  • 70 g tomatenpuree ( groot blikje)
  • 200 ml kookroom ( light)
  • 200 g tuinerwten ( diepvries)
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 150 g geraspte (pasta)kaas
Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Roer intussen met een garde de tomatenpuree met de kookroom glad en breng op smaak met zout en peper.
2. Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op. Meng de pasta met het kookvocht door de tomatenpureeroomsaus.
3. Verdeel de tortellini over de ovenschaal. Verdeel de erwten en tomaatjes erover. Schenk de tomaten-roomsaus over de pasta. Bestrooi met de kaas.
4. Bak de tortellinischotel in de oven in 10 min. goudgeel en gaar.

Terug naar lijst Download als PDF